Werner Anderson

Herbarium

Werner Anderson har hentet inspirasjon fra sin fars gamle skolebøker fra 1940-tallet, og satt sammen en utsøkt utstilling med fotografier av døde insekter og blomster. Utstillingen heter Herbarium og tar oss med på en unik reise inn i detaljenes verden.

Med sin sosialt engasjerte tilnærming til kunst, stiller Andersons poetiske bilder og filmer åpne spørsmål om vår kollektive og individuelle behandling av fortiden og med temaer knyttet til forholdet mellom menneske og natur.

Werner Andersons arbeider er blitt utstilt av Art Biennale European Cultural Centre i Venezia, Somerset House i London, Preus Museum i Norge, Nordic Light International Festival og er vist i Russland, Italia, Spania, Jordan og Irland. Han har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og priser for sitt arbeid, deriblant Sony World Photography Awards. Werner har også flere kunstneropphold bak seg, blant annet i Edvard Munchs atelier på Ekely. Hans kunstprosjekter har mottatt støtte av både Fritt Ord, Kulturrådet og UD.

Deler av Andersons kunstneriske produksjon kan sies å være påvirket av hans fotografiske arbeid i konfliktområder. I arbeid for humanitære organisasjoner som Røde Kors og Norsk Folkehjelp brukte han mange år på å dokumentere fjerning av eksplosiver og livene til sivile krigsofre i kjølvannet av væpnet konflikt.

I over et tiår arbeidet han i ulike land i Sørøst-Asia, Afrika, Midtøsten, Balkan og Sør-Amerika.


La humla suse i fred.

Les mer og se verk: werneranderson.no