Tone Stålstrøm Hansen

«På Vei…»

Tone Stålstrøm Hansen (f. 1972)

Bosatt i Sannidal utenfor Kragerø, med vakker utsikt over Kil. Født og oppvokst i Sandefjord, flyttet til Kragerø som 21-åring for å gå skole.
Jeg har atelier og eget galleri hjemme. Jeg er i jobb, og maler ved siden av. Selvlært, men har deltatt på flere kurs blant annet med Åke Berg, Hans Normann Dahl og Jonny Andvik.

Jeg maler fargerike og litt røffe akrylmalerier, enkle og med sorte konturer. Her er komposisjon, farger og kontraster viktigst. Det er denne teknikken jeg har brukt siden jeg startet å male i slutten av tenårene, inspirert av Åke Berg sine flotte malerier.

De siste årene har jeg også malt oljemalerier som er mer detaljert og stramme i stilen, med en roligere palett, og med mennesker og dyr med i større grad. Detaljene og historiene står i fokus i disse bildene.
Kragerø er en liten by med mange perler; trange smug, små oaser, skeive og sjarmerende hus. Om man løfter blikket ser man også mye vakker og spennende arkitektur. 
Dette blir ofte scener for mine små historier. Det enkle liv i en småby.
Jeg er fascinert av speilinger og refleksjoner, og hva som skjer med et motiv når man ser det i en blank bil-fanger, eller gjennom et glass. Jeg syns motivene blir mer interessante via et sånt objekt, og liker å studere detaljene.

Om utstillingen

«På vei…»

Vi er alle på vei et sted. Fysisk eller mentalt.
Et fremkomstmiddel er en måte å komme seg fysisk fremover på, men jeg bruker dem også noen ganger som en metafor på en mental reise.
En Folkevogn kan illustrere den mentale bobla vi er i, og som vi kanskje bør komme oss ut av om den er tungt lastet. 
Og noen gir bånn gass på motorsykkelen eller i et sjøfly, uten tanke for hva de gjør med miljøet rundt seg. Dette kan for eksempel symbolisere egoisme og hensynsløshet. Andre motiver igjen kan oppfordre oss til å hoppe i det, og gjøre det man drømmer om. Vi lever her og nå!

Jeg putter fortellingene mine inn i Kragerøs gater og smug. Jeg elsker å male denne byen, og finner vakker arkitektur og spennende baktepper overalt.
Dette har gitt meg mer kjennskap til byen. Ved å løfte blikket og studere motivet ser jeg ting jeg ikke la merke til før, jeg leser om det, og jeg møter mennesker som forteller meg om stedene og historier derfra når de ser bildene – ting jeg nok ikke hadde fått vite om ellers.
Kanskje kan jeg også vekke noens minner om et sted, eller sette i gang en følelse hos noen. 
Det er inspirerende og givende.

Velkommen til Kragerø kunstforening for å se mine malerier 22. juli – 6. august!

Mine malerier og Galleri Kilevink på sosiale medier:
Hjemmeside: tonshan.wix.com/tonestalstom
Facebook: tonestalstrom
Instagram: tonestalstrom_art