Ragnhild Camilla Kristoffersen

«Et Hjertens Gnukk»

Ragnhild Camilla Kristoffersen ble født og oppvokst i Kragerø i 1992 og trådde sine barnesko i sønder i Granliveien på Helle. Her ble hun utsatt for mengder av fri fantasi og hadde en kontinuerlig tilgang til skævv, spikking, blanke ark, og fargestifter til. 

Hun er utdannet Southampton Solent University hvor hun fullførte sin Bachelor i Fine Art og sin Master i Visual Communication. Kristoffersen var blant de første til å fullføre utdanningen ved Kragerø Kunstskole i 2014.

Hun har også studert scenografi ved Romerike Folkehøyskole, og har vært med-skribent på en musikal som hadde sin premiere i London i 2016.

Kristoffersen er medlem av Norske Billedkunstnere og Tegnerforbundet, og har en rekke utstillinger bak seg. 

Om utstillingen «Et Hjertens Gnukk»

Rare dyr med store øyne kom tidlig ned på papiret, men det pågående prosjektet om Gnukkedalen begynte i skuffende sen alder av 16. Da ble karakteren Lucy Granhild født, eventuelt tegnet, og Gnukkenes opprinnelse var et faktum.

Under studier i Notodden kom ideen om å bruke humoristiske illustrasjoner i utdannelse. Tanken var da å bruke parodi-tegninger i kunst og håndtverk-undervisningen på barne og ungdomskolen, for å gjøre det lettere å assosiere kunst med noe spennende og nytt. Enkelt forklart ønsket Kristoffersen å fjerne det tørre «utad» fra kunsten og dermed tidlig fange interessen til flere. 

Med utstillingen «Et hjertens Gnukk» håper kunsteren å fjerne fokuset på det alvorlige i kunsten. Kunst skal være for alle, og ved å fremstille det på en slik måte, sett fra et humoristisk perspektiv, får alle mulighet til å nyte kunst – eventuelt virkelig mislike den – fra et nytt ståsted.

Mange av bildene som vises i utstillingen er parodier på kunstverk som mange av oss allerede har et forhold til. Slik håper Kristoffersen at de besøkende vil kunne se det originale verket, for så å trekke tråder til bildet de allerede har sett på utstillingen.

Kristoffersen finner du på instagram og facebook under StudioKristoffersen.

Hjemmeside: kristoffersen.co.uk